معرفی انواع باتری موبایل و تفاوت آن ها

معرفی انواع باتری موبایل و تفاوت آن ها

یکی از مهم ترین بخش های هر تلفن همراه باتری آن است که به عنوان منبع تغذیه، انرژی مورد نیاز گوشی را فراهم می کند و زمینه را برای اجرای سایر برنامه ها ایجاد می نماید. به همین دلیل است که سلامت و عملکرد درست باتری اهمیت بسیار زیادی دارد. اما گاهی اوقات باتری موبایل به هر دلیلی خراب شده و نیاز به تعویض پیدا می کند. با توجه به اینکه امروزه فروش باتری به صورت اینترنتی و حضوری در همه جای کشور انجام می شود، پیدا کردن باتری گوشی کار سختی به نظر نمی رسد ولی نکته مهم اینجاست که برای انتخاب یک باتری با دوام و باکیفیت باید با انواع مختلف باتری ها آشنا باشید. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع باتری موبایل و تفاوت آن ها بپردازیم.

 

انواع باتری موبایل

امروزه شرکت های تولیدکننده باتری، انواع مختلف باتری ها با طول عمر، وزن، میزان نگهداری شارژ و کیفیت های مختلف را تولید و به بازار عرضه می کنند. این باتری ها با توجه به ساختار و کیفیت متفاوت هستند و هزینه آن ها طیف وسیعی از قیمت ها را در بر می گیرد. به طور کلی انواع باتری موبایل را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

  • باتری نیکل کادمیوم
  • باتری نیکل هیدرید فلزی
  • باتری لیتیوم یونی
  • باتری لیتیوم پلیمری

 

باتری نیکل کادمیوم موبایل

باتری نیکل کادمیوم را می توان به عنوان اولین نسل باتری دستگاه های الکترونیکی از قبیل موبایل و لپتاپ معرفی کرد. از آنجا که برای ساخت این باتری از اکسید، کادمیوم و نیکل استفاده می شد، با محیط زیست سازگار نبود و حتی به موبایل نیز آسیب می رساند. یکی دیگر از مشکلاتی که این نوع باتری داشت، وزن زیاد و اندازه بزرگ بود که سبب می شد باتری به سرعت داغ شود و گوشی را خراب کند. این معایب باتری های نیکل کادمیوم، شرکت های تولید باتری را به فکر انداخت تا نسبت به تولید باتری های جدیدتر با ساختار و عملکرد بهتر اقدام کنند. سر انجام با توقف ساخت باتری نیکل کادمیوم، باتری های جدید با قابلیت های بیشتر پا به عرصه گذاشتند.

 

باتری نیکل هیدرید فلزی موبایل

یکی از باتری های نسل جدید که نسبت به انواع قبلی باتری ها یک پیشرفت بزرگ محسوب می شد، باتری نیکل هیدرید فلزی است. این نوع باتری برای اولین بار در سال 1989 به بازار عرضه شد و به دلیل برخورداری از قابلیت هایی مثل ظرفیت بالا و میزان ذخیره سازی بیشتر با استقبال گسترده ای روبرو گردید. حُسن این باتری ها حذف فلز سمی کادمیوم بود که باعث می شد باتری نیکل هیبرید برای محیط زیست خطری نداشته باشد و در ضمن وزن و اندازه آن نیز به مقدار قابل توجهی کم شد.

 

باتری لیتیوم یونی موبایل

محصول بعدی شرکت های تولید باتری، باتری لیتیوم یونی بود که در عین کوچکی و سبکی، می توانست دو برابر بیشتر از باتری های کادمیوم انرژی ذخیره کند. این باتری ها چگالی بیشتری داشته و انرژی مورد نیاز موبایل، تبلت و لپ تاپ را تا مدت زمان بیشتری تامین می کنند. این باتری ها به دلیل ساختار خود، زود شارژ خالی نمی کنند و به همین دلیل مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفتند. اما یکی از مشکلاتی که در ساخت این نوع باتری وجود دارد، مسئله ایمنی آن است. باتری های لیتیوم یونی با داغ شدن بیش از حد منفجر می شوند و این می تواند خطری جدی برای کاربران گوشی و لپ تاپ به شمار بیاید.

 

باتری لیتیوم پلیمری موبایل

در حال حاضر جدیدترین نوع باتری تولید شده، باتری های لیتیوم پلیمری هستند که نسبت به باتری یونی ایمنی بیشتری داشته و احتمال منفجر شدن آن ها بسیار پایین است. باتری های لیتیوم پلیمری حجم کمتری دارند و نازک هستند اما در عین حال توانایی ذخیره مقدار بیشتری انرژی را دارند و می توانند تا چندین ساعت شارژ نگه دارند. در ساخت باتری لیتیوم پلیمری، به جای فلز پلاستیک به کار رفته است که سبب کم شدن وزن باتری می شود و آن را برای استفاده در گوشی های هوشمند مناسب می کند. به دلیل قابلیت های بالای باتری پلیمری، امروزه در اکثر گوشی های موبایل از این نوع باتری استفاده می شود.

 

تفاوت های انواع مختلف باتری موبایل

در ادامه ی معرفی انواع باتری موبایل و تفاوت آن ها لازم است ویژگی های باتری ها را سنجیده و آن ها را با یکدیگر مقایسه کنیم. همانطور که گفته شد باتری نیکل کادمیوم و باتری نیکل هیدرید فلزی به دلیل مشکلات و نقص های متعددی که داشتند کاملا از رده خارج شدند و امروزه تنها دو نوع از باتری ها یعنی باتری پلیمری و باتری لیتیوم یونی تولید می شوند. بنابراین اکثر شرکت های ساخت موبایل یکی از این دو باتری را در محصول خود به کار می برند. با این تفاسیر چنانچه باتری موبایل شما خراب شده و قصد دارید آن را تعویض کنید باید با اطلاع از ویژگی های باتری پلیمری و لیتیوم یونی، یکی از آن ها را انتخاب کنید.

باتری لیتیوم پلیمری نسبت به باتری لیتیوم یونی جدیدتر و پیشرفته تر است. علاوه بر این باتری یونی وزن بیشتری دارد و به همین دلیل گوشی هایی که از این نوع باتری استفاده می کنند سنگین تر هستند. باتری پلیمری وزن کمتری داشته و در اشکال ظاهری مختلفی طراحی می شوند تا با انواع دستگاه ها سازگاری داشته باشند؛ در حالی که طراحی باتری یونی باید به شکل مستطیل باشد تا درست عمل کند.

اگر بخواهیم باتری پلیمری و باتری یونی را از لحاظ قیمت با هم مقایسه کنیم، باید بگوییم که باتری های پلیمری قیمت پایین تری دارند و از همین رو شرکت های سازنده موبایل نسبت به استفاده از آن تمایل بیشتری نشان می دهند. چرا که به کار بردن باتری پلیمری در گوشی تلفن همراه علاوه بر اینکه هزینه کمتری دارد، باعث سبک تر شدن گوشی و همچنین ذخیره شارژ بیشتر می شود. به عنوان آخرین و مهم ترین تفاوت باتری لیتیوم پلیمری و یونی باید به قابلیت تعویض باتری ها اشاره کنیم. باتری های لیتیوم یونی قابل تعویض توسط کاربر هستند در حالی که باتری های لیتیوم پلیمری امکان تعویض ندارند.

 

سخن پایانی

ما در این مطلب به معرفی انواع باتری موبایل و تفاوت آن ها پرداختیم و مزایا و معایب هر یک از انواع باتری ها را ذکر کردیم. اگر باتری موبایل شما آسیب دیده است و به دنبال یک باتری باکیفیت، مقاوم و بادوام هستید، با مقایسه ویژگی های انواع مختلف باتری ها می توانید دست به انتخاب بهترین مورد بزنید.

شرکت موبایل کوک پیشرو در تعمیرات موبایل از جمله  تعمیر موبایل سامسونگ ، تعمیر موبایل شیائومی ، تعمیر موبایل آیفون ، تعمیرموبایل هواوی ، تعمیر موبایل ایسوس و تعمیر موبایل لنوو می باشد . برای ثبت درخواست تعمیر با ما تماس بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *